Jump to content


Photo

The Single Conversion Thread - 3.0


  • Please log in to reply
126 replies to this topic

#41 boostin

boostin

    Subaru spanner swinger

  • Contributing Member
  • 8604 posts
  • Location:Waiuku
  • Vehicles:
    • MY05 BLE Legacy 3.0R Spec B 6MT

Posted 15 April 2013 - 1:35 AM

Eh?? It goes up to a connector behind the battery.
Posted Image

6 stars, 6 cylinder and 6 speed. 666. It's the devil car!!

#42 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 15 April 2013 - 2:25 AM

oh lol okay ill have a better look tonight
Posted Image

#43 Reuben

Reuben

    THAT guy...

  • Committee
  • 5846 posts
  • Location:Queenstown / Auckland
  • Vehicles:
    • 1998 Legacy GTB Limited
      1995 Legacy 200T
      1990 Legacy Ti Type-S

Posted 16 April 2013 - 5:29 AM

I have my o2 sensor on the downpipe, by the turbo. The TT one has a long enough lead to reach.
Posted Image


<Shale>: Blighter doesn't really have an accelerator pedal, it's more just a loudness pedal. You can change volume, but you won't go any faster.


<mjlqtown>: (Southern US accent) I'v excised the demon! This car is now clear!


<Reuben>: I feel like when you stomp the throttle in Blighter, it's like you've startled an old man!

#44 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 16 April 2013 - 8:42 PM

okay got the car going :) a few problems have arisen thus far

1.Steering light in dash is on
2.ABS light is on
3.Car feels like its running 8-10psi, I havnt put a gauge on yet to confirm, but its a STI RA V4 ecu and should be set to about 15-16psi, im not running any boost controllers just the stock v3 boost solenoid , everything is stock,(followed this thread exactly lol)
4.car overheated as soon as I drove it for 5 mins i changed the radiator with another as the original one wasn't getting hot, and fans weren't turning on, top hose was hot and bottom cold. new radiator in and fans turn on, car overheated still but not to the top of the gauge more like 3 quarters, bottom hose still cold, even with fans turning on... heaters blowing out cold air on full heat setting, and can hear bubbling behind dash, now im going to try a few things to remedy this, does sound like the heater is blocked, Im going to bypass the heater core and change the thermo and see who that goes.
5. did a CEL check and it just constantly flashes no particular code.. I would've thought the 02 sensor
code would've come up as its not connected but it didnt lol

any help or opinions would be great
thanks
Posted Image

#45 boostin

boostin

    Subaru spanner swinger

  • Contributing Member
  • 8604 posts
  • Location:Waiuku
  • Vehicles:
    • MY05 BLE Legacy 3.0R Spec B 6MT

Posted 17 April 2013 - 4:54 AM

1. Is the PS pump plugged in?
2. Dunno, do a diagnosis.
3. Does the hose between the turbo and wastegate actuator have the restrictor pill in it?
4. Heater core.
5. O2 won't throw a code for fricken ages. Do a D check - plug in the greens by themselves and go for a drive until the CEL starts flashing. That will tell you everything you need to look at.
Posted Image

6 stars, 6 cylinder and 6 speed. 666. It's the devil car!!

#46 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 17 April 2013 - 5:28 AM

1.there is a plug contected to the pump but nothing om the loom..??
2.diagnosis?
3.no
4.going to bypass it tonight.
5.will do it.
Results to follow

thanks for the help
Posted Image

#47 boostin

boostin

    Subaru spanner swinger

  • Contributing Member
  • 8604 posts
  • Location:Waiuku
  • Vehicles:
    • MY05 BLE Legacy 3.0R Spec B 6MT

Posted 17 April 2013 - 5:41 AM

Have you changed the engine loom?

http://forums.nasioc...ad.php?t=192583
Posted Image

6 stars, 6 cylinder and 6 speed. 666. It's the devil car!!

#48 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 17 April 2013 - 7:04 AM

Nope loom is factory, i can't seem to view pics, for some reason oh thats why Im not a member there lol
Posted Image

#49 boostin

boostin

    Subaru spanner swinger

  • Contributing Member
  • 8604 posts
  • Location:Waiuku
  • Vehicles:
    • MY05 BLE Legacy 3.0R Spec B 6MT

Posted 17 April 2013 - 8:35 AM

Have you changed pumps then? Or is the wire to the rack broken or unplugged? Yeah, you need to sign up.
Posted Image

6 stars, 6 cylinder and 6 speed. 666. It's the devil car!!

#50 Reuben

Reuben

    THAT guy...

  • Committee
  • 5846 posts
  • Location:Queenstown / Auckland
  • Vehicles:
    • 1998 Legacy GTB Limited
      1995 Legacy 200T
      1990 Legacy Ti Type-S

Posted 18 April 2013 - 8:52 PM

Very very few of those problems are related to the single conversion. In fact, I would say only the boost issue, and the boost issue alone. Did you swap wires at the ecu end to get the STi ecu talking to the correct boost solenoid? If you don't, the STi ecu's talk to the solenoid in the front left guard.

As for the rack, are you using the original gt rack, or did you install an impreza rack?
Posted Image


<Shale>: Blighter doesn't really have an accelerator pedal, it's more just a loudness pedal. You can change volume, but you won't go any faster.


<mjlqtown>: (Southern US accent) I'v excised the demon! This car is now clear!


<Reuben>: I feel like when you stomp the throttle in Blighter, it's like you've startled an old man!

#51 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 18 April 2013 - 9:47 PM

Have you changed pumps then? Or is the wire to the rack broken or unplugged? Yeah, you need to sign up.

yes I changed pumps, as the new eng came from a later model bg-c type so it had a kink in the power steering line into the pump, and the one I have in the wagon was a straight pipe into the pump, so used the orignal pump for the car.

i havnt checked the plug to rack just yet. will do when I get back from my welly trip this weekend.
Posted Image

#52 h8wrx

h8wrx

    Boosted!

  • Contributing Member
  • 721 posts
  • Location:Hastings, Hawkes Bay
  • Vehicles:
    • 1995 STI RA V2
      1993 BF GT
      2004 Outback 3.0R
      1997 STI V4 WRX
      1998 "Banana Boat" GTB race car

Posted 18 April 2013 - 9:52 PM

Very very few of those problems are related to the single conversion. In fact, I would say only the boost issue, and the boost issue alone. Did you swap wires at the ecu end to get the STi ecu talking to the correct boost solenoid? If you don't, the STi ecu's talk to the solenoid in the front left guard.

As for the rack, are you using the original gt rack, or did you install an impreza rack?


fixed boost issue :) I had the restrictor pill in the wrong hose! lol and might i just add "DAMN THING IS A ROCKET LOL"
im extremely impressed with the cars performance the vf23 pulls effortlessly its faster then my RA at the moment lol

rack is orignal to the car
cheers
Posted Image

#53 Reuben

Reuben

    THAT guy...

  • Committee
  • 5846 posts
  • Location:Queenstown / Auckland
  • Vehicles:
    • 1998 Legacy GTB Limited
      1995 Legacy 200T
      1990 Legacy Ti Type-S

Posted 19 April 2013 - 12:26 AM

Welcome to single turb'd bgs :P
  • dangerousiball likes this
Posted Image


<Shale>: Blighter doesn't really have an accelerator pedal, it's more just a loudness pedal. You can change volume, but you won't go any faster.


<mjlqtown>: (Southern US accent) I'v excised the demon! This car is now clear!


<Reuben>: I feel like when you stomp the throttle in Blighter, it's like you've startled an old man!

#54 dangerousiball

dangerousiball

    n00b

  • Members
  • 1 posts

Posted 19 May 2013 - 11:43 AM

Thank you for this write up, This conversion guide worked great for me. I would of never got the electrical side of things right without this, and was planing to do a full loom and dash swap. Cheers again. Also I put a impreza steering rack in whats the best way to get rid of the warning light on my dash ?

#55 Wiretap

Wiretap

    Rally Driver

  • Contributing Member
  • 1032 posts
  • Vehicles:
    • 2014 Toybaru GT86
      2012 Hyosung GT650R

      Past:
      2008 B7 Audi RS4
      2006 Hyosung GT250R
      2002 Legacy RSK B4 Ltd-II
      1997 GF8D Impreza 3.0
      1993 Legacy GT S2
      1990 Legacy GT (Sparta v2)
      1990 Legacy GT (Sparta)
      1990 Legacy GT Wagon (Madness)

Posted 20 May 2013 - 5:16 AM

Take the bulb out.
[20:30:58] <Pelvin> what are the handbrake shoes? are they only fitted on the rear?

#56 Reuben

Reuben

    THAT guy...

  • Committee
  • 5846 posts
  • Location:Queenstown / Auckland
  • Vehicles:
    • 1998 Legacy GTB Limited
      1995 Legacy 200T
      1990 Legacy Ti Type-S

Posted 27 May 2013 - 5:55 AM

Take the bulb out.


This. It is redundant, impreza clusters don't even have em. The light will come on in the steering solenoid is not working right, impreza racks don't have a steering solenoid.
Posted Image


<Shale>: Blighter doesn't really have an accelerator pedal, it's more just a loudness pedal. You can change volume, but you won't go any faster.


<mjlqtown>: (Southern US accent) I'v excised the demon! This car is now clear!


<Reuben>: I feel like when you stomp the throttle in Blighter, it's like you've startled an old man!

#57 gt legacy

gt legacy

    n00b

  • Members
  • 7 posts
  • Vehicles:
    • 93 gt legacy

Posted 14 August 2013 - 4:39 AM

Iv gt 93 gt legacy tht had this conversion dun its runs algud until i go up hills thn check engine will cm on iv been told tht the ecu tht iv gt in it is still the twin turbo 1 the ecu is n r6 n it gta mines chip cud this b the problm n wud i haf 2 change 2 a v3/4 ecu

#58 Pelvin

Pelvin

    (PM admin for custom title)

  • Contributing Member
  • 2037 posts
  • Location:Auckland
  • Vehicles:
    • 2004 GG9 RXi

Posted 14 August 2013 - 4:51 AM

Don't take this the wrong way

I've got a 93 GT Legacy that had this conversion done, it runs all good until I go up hills then the check engine light will come on. I've been told that the ecu that I've got in it is still for the twin turbo, the ecu is an r6 and it has a mines chip, could this be the problem and would I have to change to a v3/4 ecu?


  • Leufkax likes this
2000 Impreza WRX Type RA Version 6
1998 Legacy TS Type-R B Spec
1992 Legacy GT BC5 Facelift
Vairous other BD/BE/BC combos
2004 Impreza GG Wagon

#59 boostin

boostin

    Subaru spanner swinger

  • Contributing Member
  • 8604 posts
  • Location:Waiuku
  • Vehicles:
    • MY05 BLE Legacy 3.0R Spec B 6MT

Posted 14 August 2013 - 8:06 AM

More than likely. Twin turbo ECU's don't like single turbo conversions.
Posted Image

6 stars, 6 cylinder and 6 speed. 666. It's the devil car!!

#60 gt legacy

gt legacy

    n00b

  • Members
  • 7 posts
  • Vehicles:
    • 93 gt legacy

Posted 14 August 2013 - 9:12 AM

Ok is there ne way i cud check this cos it drives swt until i gt 2 the hill it pulls hard all the way 2 redline its only whn i try 2 cruz up ynui hill




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    Bing (1)